maandag 14 maart 2016


Week 4 - Lab 21 en Dot Begeleiding

Deze week hebben wij een groepsbijeenkomst gehad in Lab 21. In dit lab staan verschillende moderne apparaten, zoals 3D printers en de Oculus rift. Tijdens de workshoppen van ONWK 4 hebben wij alle drie de workshop gevolgd in Lab 21. De apparaten waren voor ons dus niet nieuw, wel hebben we nagedacht over hoe wij deze apparatuur kunnen gebruiken bij onze opdracht.
Bij deze brainstorm is het lastig om bijzondere apparatuur te gebruiken zoals de Oculus rift, deze ga je namelijk op heel veel middelbare scholen niet tegen komen. Vandaar dat wij denken dat dit vooral dingen zijn voor in de toekomst. Ons project bestaat vooralsnog uit attributen ( de mobieltjes van leerlingen en knutselattributen) die op veel middelbare scholen te vinden zijn.

Dot begeleiding
Op de woensdag hebben we met Roeland gesproken over de voortgang. Hierbij hebben we op de onderdelen A en D van Addie feedback gekregen.
Deze hebben we voor ons zelf samengevat, waarin de belangrijkste punten hieronder staan vermeld.

- Doelgroepen analyse uitbreiden
   Maak hierbij een splitsing tussen docenten en leerlingen.
- Doelgroep richten op alleen de onderbouw. Testgroep kiezen en vanuit daar onderbouwen.
 Tijdends dit testen rekening houden met de volgende vragen.
    Welke vragen stel je docenten / leerlingen
-          Wat willen we getest hebben?
-          Naar welke resultaten zijn we op zoek?

   Een heel belangrijk punt is ook dat de theorie vanuit de minor geïmplementeerd moet worden. Hierbij denkende aan de 21 cent. skills en het T-Pack model.  
  Dus wanneer jullie (andere dot's) dit lezen doe met deze feedback ook jullie voordeel mee. Wie weet sluit het ook bij jullie project aan. 

Samenwerking

Als we elke week zouden melden dat de samenwerking goed loopt, zou het zonde zijn van de tijd ( van zowel de lezer als schrijver). Het blijft wel goed lopen, toch zijn we op een klein aandachtspuntje gekomen. Dat is namelijk het plannen van afspraken, met bijvoorbeeld de opdrachtgever. Op de dinsdag en woensdag zijn we alle drie elke week vrij. Op deze dagen werken wij altijd aan ons product, maar wanneer wij afspraken proberen te maken buiten deze dagen om is het lastig om een dag te vinden dat wij alle drie kunnen. Hierdoor zal het eerste contact met de opdrachtgever niet met ons alle drie zijn. De volgende keer zorgen we ervoor dat iedereen aanwezig is, we moeten hiervoor alleen iets verder vooruit plannen. Hierdoor kan iedereen er rekening mee houden bij het inplannen van hun werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten